YPG savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı

YPG, yaşamını yitiren YPG'li Gur'a ilişkin açıklama yaparak, "DAİŞ’in Rojava topraklarından yaşadığı kırılmada büyük bir role sahip olmuş, kanının son damlasında kadar halkların özgürlüğü için mücadele etmiştir" dedi.

YPG Basın Merkezi, yazılı açıklama yaparak, yaşamını yitiren YPG'li Brûsk Mamê Gur’un kimlik bilgilerini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rojava’da yürütülen savaşta YPG ve YPJ savaşçıları, insanlık tarihine kahramanlık destanları yazmış; fedai bir ruh ve irade göstermiştir. Yüzlerce YPG-YPJ savaşçısı bu onur mücadelesinde canlarını feda etmiştir. 

İnsanlık değerlerini korumak için var olan YPG-YPJ güçleri, bu değerleri korumak ve geliştirmek için her türlü zorluğu göze almıştır.

Kahramanlık destanları yazanlar arasında yer alan Brûsk yoldaş, halk devrimi saflarında büyük bir inanç ve irade ile yer almıştır.

Brûsk yoldaş Rojava Devrimi içerisinde insanlık düşmanlarına karşı büyük mücadelelerde yer almış, arkadaşları arasında güç ve moral kaynağı olmuştur. Korkusuz bir öncülük Brûsk yoldaş, düşmanın kalbinde korku salmış, arkadaşlarına ise büyük bir mücadele gücü vermiştir.

Bir süredir ağır bir hastalığın pençesinde olan Brûsk yoldaş, tedavi gördüğü hastanede bütün çabalara rağmen 22 Aralık günü şehitler kervanına katılmıştır.

YPG komutanlarından Brûsk Mamê Gur yoldaş, DAİŞ’in Rojava topraklarından yaşadığı kırılmada büyük bir role sahip olmuş, kanının son damlasında kadar halkların özgürlüğü için mücadele etmiştir.

YPG Genel Komutanlığı olarak, Brûsk Mamê Gur yoldaş şahsında bütün özgürlük şehitlerini anıyor, onların yolunda mücadeleyi yükseltme sözümüzü yineliyoruz.

Bütün gençlere çağrımız; şehitlerin yolunu esas alarak Rojava Devrimi saflarında yer almaları ve özgürlük yürüyüşüne adım atmalarıdır."

KİMLİK BİLGİLERİ

YPG, kimlik bilgilerini ise şöyle açıkladı:

Kod Adı: Brûsk Mamê Gur
Adı Soyadı: Mihemed Emîn Nezîr
Anne Adı: Şukriya
Baba Adı: Nezîr
Doğum Yeri: Qamişlo
Şehadet Tarihi ve Yeri: Qamişlo 22 Aralık 2016