300 kaçak göçmen İtalya’ya ulaştı

300 kaçak göçmen İtalya’ya ulaştı

İtalya’da bu sabaha karşı 300 kaçak göçmen geldi. Mülteciler Akdeniz’den geçerek Lampedusa ve Sisilya’daki Syracuse’a ulaştı. Yol boyunca iki göçmenin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Denizin sakinleşmesi ile birlikte çoğunluğu Afrika’dan çok sayıda kaçak göçmen Avrupa’ya geliyor. Çarşamba gecesi, İtalya deniz kuvvetlerine bağlı bir devriye 29’u kadın 103 göçmeni Sicilya Kanalı’nda kurtardı. Hepsi Somali’den gelen göçmenler önce balıkçı teknesine, ardından devriye gemisine alındı. Yetkililer, göçmenlerin durumunun çok kötü olduğunu söyledi.

Lampedusa adasına getirilen göçmenler, ardından da sağlık hizmetleri ekiplerine teslim edildi. 7 yaşındaki bir çocuğun yolculukta yaşamını yitirdiği, cesedinin de denize atıldığı belirtiliyor.

Öte yandan çoğunluğu kadın ve yeni doğmuş çocuklardan oluşan 200 kişilik bir göçmen grubu da Sicilya’daki Syracuse’de bulundu. Afrika’nın Sahra Altı bölgesinden gelen göçmenlerin Libya veya Tunus’tan gelebilmek için çok yüksekte bir para ödediği de belirtiliyor.

Dün ayrıca 102 göçmeni taşıyan bir gemi Malta açıklarına gelmiş, ancak Malta, Avrupa Birliği yasalarının izin vermemesinden dolayı göçmenleri geri çevirmişti.