600'e yakın göçmen İtalya kıyılarına ulaştı

600'e yakın göçmen İtalya kıyılarına ulaştı

İtalya sahil güvenlik ve deniz donanması tarafından yapılan açıklamaya göre Cuma gününden bu yana 600'e yakın göçmen, beş gemi içerisinde İtalya kıyılarına ulaştı.

Cuma-Cumartesi gecesi koordineli olarak çok bir çok kurtarma operasyonu düzenlendi. Özellikle Sicilya açıklarında batmak üzere olan bir sandal ile rotadan sapan bir balıkçı teknesinin yolcuları için kurtarma operasyonları yapıldı. Sicilya açıklarında dört gemi içerisinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu toplam 466 kişi tespit edildi.

Ayrıca İtalya'nıN Kuzey Afrika kıyılarına en yakın kıyısı olan Lampedusa  Adası'na 1118 Kuzey Afriklaı göçmenin ulaştığı bildirildi. 

Akdeniz'in güneyi ve Ortadoğu'daki çatışma ve istikrarsızlık nedeniyle, hava koşullarının da iyi olması ile birlikte son aylarda İtalya'ya kıyılarına yönelik göçmen akışı yoğunlaştı. Çoğunluğu Sahra Altı Afrikası, Ortadoğu ve Orta Asya'dan geliyorlar.

Başta Sicilya kıyıları olmak üzere İtalya'ya yılın başından bu yana 22 bini aşkın göçmen ulaştı.  Bu da geçen yılın tümüne kıyasla üç kat daha fazla göçmenin İtalya'ya ulaştığı anlamına geliyor.