ABD 19 temsilciliğini bir hafta kapalı tutacak

ABD 19 temsilciliğini bir hafta kapalı tutacak

ABD, olası saldırı endişesiyle Pazar günü kapattığı elçiliklerinden 19’unu bir hafta boyunca kapalı tutacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 19 büyükelçilik ve konsolosun 10 Ağustos'a kadar kapalı kalacağı belirtildi.

Aralarından Bağdat, Erbil, Kabil ve Cezayir'in de bulunduğu büyükelçiliklerin ise bugün yeniden açılacağı kaydedildi.

Abu Dabi, Amman, Kahire, Riyad, Dahran, Cidde, Doha, Dubai, Kuveyt, Manama, Muskat, San'a, Trablus, Antanarivo, Bujumbura, Cibuti, Hartum, Kigali ve Port Louis'deki temsilcilikler Cumartesi gününe kadar kapalı kalacak.

ABD, Cuma günü, El Kaide'den gelebilecek bir saldırı olasılığına karşı Pazar günü bazı elçiliklerinin kapatılacağını bildirmesinden saatler geçmeden vatandaşları için dünya genelinde bir seyahat uyarısı da yayımlamıştı.

Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı seyahat uyarısının El Kaide liderleri arasındaki elektronik haberleşmeden elde edilen bilgilere dayandığı öne sürülüyor.

Açıklamada, uyarının Ağustos sonuna kadar geçerli olduğu belirtilmiş ve "Mevcut istihbarat, El Kaide ve bağlantılı örgütlerin, bölgede ve dışında terörist saldırılar planlamaya devam ettiğini ve Ağustos sonuna kadar bir saldırı düzenlemeye odaklanabileceklerini gösteriyor" denilmişti.