Al Vatan: Türkiye büyükelçilik aracıyla Müslüman Kardeşler’e silah taşıyor

Al Vatan: Türkiye büyükelçilik aracıyla Müslüman Kardeşler’e silah taşıyor

Al Vatan: Türkiye diplomatik araçlarla Müslüman Kardeşler’e silah taşıyor

Mısır'da yayın yapan Al-Vatan gazetesi İhvan liderleri Katar ve Türkiye büyükelçiliklerinin diplomatik arabalarını kullanarak Müslüman Kardeşler üyelerine silah taşıdığını iddia etti. Mısır, askeri darbe aleyhinde açıklamaların yapan Türkiye'yi, ülkenin içişlerine müdahale etmekle suçlamıştı.

Gazete iddiasında Mısır’da Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketinin özgür kalan liderlerinin, başkent Kahire içi ulaşım aracı olarak Katar ve Türkiye büyükelçiliklerine ait arabaları kullandığı ileri sürüldü.

Gazete Mısır İçişleri Bakanlığı’ndaki kaynaklara dayandırdığı haberinde, şiddete teşvik ve göstericileri öldürmek suçlamasıyla aranan İhvan liderleri Muhammed Bedii, Muhammed el-Beltagi ve İssam al-Aryan için diplomatik numaraları ve koyu renkli camları olan sekiz aracın ayrıldığını iddia etti.

Al-Vatan, İslamcıların bu arabaları kullanarak gösteri alanlarına silah ve para taşıdığını ileri sürdü.

Polislerin yabancı diplomatlara ait arabaları arama yetkilerinin olmamasından dolayı müdahale edilemediğini belirten yetkililer bu araçlarla hiçbir engel görmeden gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı’na girip çıktığı belirtildi.

Mısır yönetimi bu ayın başlarında Türkiye’yi Mısırın iç işlerine karışmaması konusunda uyarmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed el Müslimani “(Türkiye'nin) açıklamalarını uygunsuz ve Mısır'ın içişlerine müdahale olarak görüyorum"  demiş, Mısır'ın bağımsızlığına ve Mısır halkının iradesine saygı göstermesi gerektiğini açıklamıştı. Türkiye Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı Mısır Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, Türkiye'nin rejim değişikliği karşısındaki tavrı protesto edilmişti.