'Almanya’daki seçim düellosunda ırkçılık ve göçmenler unutuldu'

'Almanya’daki seçim düellosunda ırkçılık ve göçmenler unutuldu'

Başbakan Angela Merkel ve ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPD) adayı Peer Steinbrück’in katıldığı seçim düellosunda iki liderin göçmenler dışında her şeyi konuştuğuna dikkat çeken Yeşiller Partisi parlamenteri Memet Kılıç “Dört moderatör de ırkçılık, ayrımcılık, göç ve iltica konularına bir kez olsun değinmedi” dedi.

Pazar akşamı Alman televizyon kanallarında yayınlanan seçim düellosuna katılan Başbakan Angela Merkel ve SPD’nin adayı Peer Steinbrück kozlarını paylaşmıştı.

Yeşiller Partisi Federal Milletvekili ve Meclis Grubu Göç Politikaları Sözcüsü Memet Kılıç iki başbakan adayının göçmenlere değinmemesini eleştirdi.

İki liderin bir buçuk saat boyunca göçmenler hariç her konuda konuştuklarını belirten Kılıç, yayınladığı yazılı basını açıklamasında şu tepkiyi gösterdi:

“Göçmen kökenliler Almanya'nın nüfusunun neredeyse dörtte birini oluşturuyor. İçlerinden neredeyse altı milyonu bu seçimlerde oy hakkına sahip. Gerek adaylara soruları yönelten dört moderatör olsun gerekse ülkeyi temsil etmeye hazırlanan adaylar olsun, ırkçılık, ayrımcılık, göç ve iltica konularına bir kez olsun değinmediler.

Yeşiller Partisi olarak göçmenlerin haklarının genişletilmesini fırsat eşitliği temeline dayanan bir toplum olarak özel önem atfediyoruz. Bu nedenle seçim programımızda Avrupa Birliği vatandaşı olmayan yabancılar için yerel seçim hakkı, vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması, gençler için geçerli olan seçim zorunluluğun kaldırılması, oturum yasasının yeniden düzenlenmesi ve ırkçılıkla mücadele önemli bir konumda yer alıyor.”