Amude’de onbinlerce kişi cenaze töreninde buluştu

Amude’de onbinlerce kişi cenaze töreninde buluştu

Batı Kürdistan’ın Amude kenti yakınlarında Perşembe günü bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden bir YPG savaşçısı ile Halk Meclisi'nin 6 üyesi, bugün onbinlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Perşembe günü saatlerinde Amude ile Heseke arasındaki YPG kontrol noktalarına yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilen yaşamını yitiren YPG savaşçısı Malik Xdelef ile seferberlik çağrısına uyarak savunma güçlerinde yer alan Halk Meclisi üyeleri Brusk Salih Fatime, İsam Ebdulrezak Hisen, Berzan Ednan Umer,  Amir Fewaz Ehmed, Selman Xelîl Nayîf ve Enes Zavê için bugün görkemli bir cenaze töreni düzenlendi.

Onbinlerce kişi Amude Halk Sağlık Merkezi’nde cenazeleri alarak, Şehit İsmail Hogir mezarlığına kadar üç kilometre boyunca omuzlarda taşıdı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve saldırıda hayatını kaybeden savaşçıların posterleri ile YPG flamalarının taşındığı yürüyüşte gençlerin yoğunluğu dikkat çekti. Yürüyüş boyunca da törene yoğun bir katılım sağlandı.

"Şehîd namirin", "Bijî Serok Apo", "Tolhildan" sloganları işliğinde mezarlığa kadar yürüyen kitle burada saygı duruşunda bulundu. Daha sonra TEV-DEM ve Yekîtiya Star adına Dîcle Serêkaniyê  bir konuşma yaptı.

Serêkaniyê, Rojava’ya yönelik saldırılarda Türk devletinin ve işbirlikçi bazı Kürt partilerinin parmağı olduğuna dikkat çekerek Kürt halkının Rojava’daki kazanımlarını koruyacaklarını vurguladı.

Serêkinayê, özerk ve özgür bir Kürdistan için her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç olduğu çağrısında bulundu.  

Cenaze töreninde Şehit Aileleri Kurumu ve Amude Şehir Meclisi temsilcileri de birer konuşma yaparak “şehitlerin anısına bağlılık sözü” verdi. Cenazeler konuşmalardan sonra sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.