Atina’da mülteci kampında isyan

Atina’da mülteci kampında isyan

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir mülteci kampında uğradıkları kötü muameleleri protesto eden mülteciler isyan etti. Polisin müdahale ettiği olaylarda çok sayıda kişi yaralandı.

Atina’nın kuzeyinde, 1700’e aşkın ‘yasadışı’ mültecilerin tutulduğu ‘kapalı misafir merkezi’ndeki isyan, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Kötü muamele gördüklerini söyleyen mülteciler yangın çıkararak gardiyanlarla çatıştı.

Polisin akşam geç saatlerde müdahalede bulunması sonucu aralarında polis ve gardiyanlarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Yunanlı yetkililer, isyanın bundan böyle mültecilerin söz konusu merkezde 12 yerine 18 ay tutulacaklarının bildirimi üzerine çıktığını söyledi.

İnsan hakları örgütleri, Yunanistan’daki mülteci kamp ve merkezlerinde mültecilerin kötü muameleye tabi tutulduklarını, sıklıkla gardiyanlar tarafından dövüldüklerini, tıbbi yardım görmediklerini söylüyor.

Avrupa’ya doğru umut yolculuğuna çıkan mültecilerin geçiş alanı olan Yunanistan’da 1 milyona aşkın mülteci bulunuyor. Son yıllarda ülkede yabancı düşmanlığının yükselişiyle birlikte mültecilere yönelik kötü muamele ve saldırılar arttı.