Avrupa hızlı tren hatlarına yönelik El Kaide tehdidi!

Avrupa hızlı tren hatlarına yönelik El Kaide tehdidi!

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Avrupa’daki hızlı tren hatlarına yönelik saldırı planlandığına ilişkin El Kaide yöneticileri arasında yapılan bir telefon görüşmesini saptadıklarını bildirdi.

Dünya vatandaşlarını internet üzerindeki casus programlarla takip ettiği ortaya çıkan ve yoğun tepki toplayan NSA’nın, El Kaide’nin yöneticileri arasında yapılan bir görüşmeyi tespit ettikleri belirtildi. Alman istihbarat servislerinin bu tehdidi çok ciddiye aldıkları ifade ediliyor.

Alman Bild gazetesine göre El Kaide tüm Avrupa’daki hızlı trenlere yönelik saldırı planlıyor.  Bu saldırıların demiryolları veya tünellere yönelik sabotajlar, hatta trenlerin içine bomba yerleştirilmesi biçiminde düzenlenebileceği kaydediliyor.

Gazete iddiasını istihbarat servislerine yakın kaynaklara dayandırıyor. Bilginin ise birkaç hafta önce NSA tarafından El Kaide yöneticileri arasında yapılan bir telefon görüşmesinin saptanması ardından Alman istihbarat servisleri ile paylaşıldığı belirtiliyor. Alman gazete, Avrupa demiryollarının sözkonusu telefon görüşmelerinin merkezinde yer aldığına dikkat çekti.  

Alman makamları iki haftadan beridir hızlı tren ICE hatları ile tren garlarını izliyor. Bild gazetesi, sivil polislerin devreye konulması gibi bir dizi gizli tedbirler alındığını yazdı. Diğer Avrupa ülkelerinin de benzer tedbirler alıp almadığı bilinmiyor.