Bayrou: Hollande Fransa’yı fundamentalistlere teslim edecek!

Bayrou: Hollande Fransa’yı fundamentalistlere teslim edecek!

Fransa’da merkezci parti Demokrat Hareket (MoDem) Başkanı Fançois Bayrou, Cumhurbaşkanı François Hollande’ı, Suriye’yi fundamentalist güçlere teslim etmek için askeri müdahaleye hazırlandığı tepkisinde bulundu. 

MoDem Başkanı François Bayrou’nun Cumhurbaşkanı François Hollande’a yazdığı açık mektup Journal de Dimanche (JDD) gazetesinde yayınlandı. Eski cumhurbaşkanı adayı Bayrou, “Siz Esad’ı devirmek değil, çatışmanın sonucu üzerinde ağırlık yapmak istediğinizi söylüyorsunuz!... Bu ikiyüzlü diplomatik bir açıklamadır ve inandırıcılığı yoktur” dedi. 

Bayrou, “Burada sözkonusu olan bir ‘uyarı’ değil, mevcut rejime diz çöktürmek ve zaferi karşıtlarına vermek için bir müdahaledir. Kimdir bu karşıtlar? Suriye kime verilmeye hazırlanıyor? Siyasi İslam’ı tesit etmek için küresel bir girişime angaje olmuş fundamentalist güçlere” diye belirtti. 
 
Bayrou’ya göre ABD-Fransız müdahalesinin mağdurları Suriye’deki azınlık toplumlar olacak: farklı Şii toplumları, Doğu Hristiyan toplumları, son olarak Lübnan.  MoDem Başkanı “Fransa’yı tehlikeli bir yola sokuyorsunuz” dedi.

HÜKÜMET ASKERİ MÜDAHALEDE KARARLI!

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayroult, parlamentodaki temel gruplarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 2 Eylül günü yaptığı açıklamada, hükümetin Şam yönetimini “cezalandırmak” için askeri bir eylemde kararlı olduğunu söyledi. 

Şam’da 21 Ağustos günü rejim tarafından düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırının “cevapsız kalamayacağını” belirten Ayroult, “sert ve ölçülü” bir askeri eylemden bahsetti. Ayroult, ancak Fransa’nın tek başına hareket etmesinin sözkonusu olmayacağını ifade ederken, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın bir koalisyon toplamak için aktifleştiğini belirtti.