Berlin askeri bir müdahaleye katılmayacak

Berlin askeri bir müdahaleye katılmayacak

Almanya hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, Alman hükümetinin Suriye’ye yönelik bir askeri müdahaleye katılmayı öngörmediğini açıkladı.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, “Bizden böyle bir katılım istenmedi, biz de bunu öngörmedik ve öngörmüyoruz da” dedi.

Seibert, Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle’nin bölgesel günlük gazete Neue Osnabrücker Zeitung’de Cumartesi günü yayınlanacak olan mülakatında söylediği ifadeleri tekrarladı. Seibert, Dışişleri Bakanı’nın tüm Alman hükümeti adına konuştuğunu ifade etti.

Almanya hükümeti Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada Şam’a “kimyasal saldırı” iddiası ardından Şam’a yönelik bir uluslararası eylemi desteklediklerini söylerken, Almanya’nın olası bir müdahaleye katılımı konusunda şüphe bırakmıştı.   

Seribert bugünkü açıklamasında da Alman hükümetinin Başar El Esad rejimine karşı uluslararası bir eylemi desteklediğini yineledi. Ancak Berlin’in diplomatik yollara öncelik verdiği kaydedildi.  

Westerwelle Cumartesi günü yayınlanacak olan mülakatında “BM Güvenlik Konseyi’nin ortak bir tutum belirlemesi ve BM müfettişlerinin yaptığı çalışmanın mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasında ısrarlıyız” dediği kaydedildi.

İngiliz parlamentosu da Başbakan David Cameron tarafından askeri müdahale önergesini Perşembe günkü oylamada reddetmişti.