Bolivya’da cezaevinde çatışma: Biri çocuk 29 ölü

Bolivya’da cezaevinde çatışma: Biri çocuk 29 ölü

Bolivya’nın en büyük nüfusuna sahip Santa Cruz kentindeki bir cezaevinde yaşanan çatışmalarda biri çocuk olmak üzere en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Cezaevi ve polis kaynaklarına göre ülkenin doğusundaki Santa Cruz kentinde bir cezaevinde yaşanan çatışmalarda, en az 29 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan 35’inin durumunun ağır olduğu bildirildi. Ölenler arasında ailesiyle birlikte cezaevinde kalan bir çocuk da var.

Yaralılar Santa Cruz hastanelerine kaldırılırken, bazıları yanmış olan cesetler ise morga taşındı.

Bolivya cezaevlerinde çok sayıda çocuk tutuklu, cezaevi kurallarına aykırı olarak aileleri ile birlikte yaşıyor. Hükümet bu durumu düzeltmek için bir plan devreye koydu.

Polis ve yerel medyaya göre kapasitesinin üzerinde 5 bin dolayında tutuklunun bulunduğu bu yüksek güvenlikli cezaevinde iki grup arasındaki rekabet çatışmaya dönüştü. Ancak çatışmaların nedenine ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmadı.

Polis şefi, Cuma günü sabah saatlerinde bir grup tutuklunun diğer bir binaya girmesiyle olayların yaşandığını belirtirken, bir tüp patlamasının da yangına yol açtığı bilgisini verdi.

Polis şefine göre, yetkililerin müdahalesi sonucu diğer 256 tutuklu tahliye edilebildi. Çok sayıda poliste de yanıklar oluştuğu belirtildi.