Çeteciler arasında ‘ganimet’ savaşı büyüyor

Çeteciler arasında ‘ganimet’ savaşı büyüyor

Çete gruplarının sivil Kürtlere yönelik saldırılarda ele geçirdikleri “ganimetler” üzerindeki anlaşmazlıkları çatışmalara dönüştü. İç çatışmalarda birçok kişinin öldürüldüğü bildiriliyor

Sınır kenti Til Ebyad’da (Giri Sipi) çeteci gruplar arasında ganimetlerin paylaşımı konusundaki anlaşmazlıklar sürüyor. Bu gruplara yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Irak/Şam İslam Devleti ve El Nusra Cephesi önce üst düzey sorumlu Ebu Yahya El Kurdi’yi öldürdü, ardından Ebdo Sixnî ve Mihemed Salih Sixnî alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdü. İddiaya göre her ikisi de infaz edildi.

Öldürülen Ebu Yahya Kurdi, Ehrar El Şam grubunun başkan yardımcısı ve Til Ebyad sınır kapısının sorumlusuydu.

SIXNİ AŞİRETİ EL NUSRA’YI TEHDİT ETTİ

Bu iç infazlar çatışmaları derinleştirdi.  Sixni Aşiret taburlarının sorumlusu Ebû Ehmed Sixnî,  El Nusra cephesini tehdit ederek kardeşleri olan Ebdo Sixnî ve Mihemed Salih Sixnî’nin 24 saat içinde bırakılmaması halinde El Nusra’ya karşı saldırıya geçeceklerini bildirdi.

ŞEDAD BÖLGESİNDE ÖSO-EL KAİDE ÇATIŞMASI

Haseke kentinin 60 km güneyindeki Şedad bölgesinde El Kaide bağlantılı gruplar ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) taburları arasında “ganimet” yüzünden şiddetli çatışmalar yaşandığı öğrenildi. Deyr Ezor yolu üzerindeki Şedad’daki çatışmaların sürdüğü bildirilirken, ölü ve yaralıların olduğu yönünde bilgiler geliyor. Yerel kaynaklar, cenazelerin yerlerde olduğunu belirtiyor.