El Kaide çeteleri Til Ebyad’da 3 kişiyi infaz etti

El Kaide çeteleri Til Ebyad’da 3 kişiyi infaz etti

Dış destekli El Kaide’ye bağlı silahlı çeteler Suriye’nin Rakka kentine bağlı Türkiye sınırındaki Til Ebyad’ta (Girê Spî) üç genci halkın gözleri önünde infaz etti.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Irak-Şam İslam Devleti ve El Nusra Cephesi’ne bağlı silahlı kişiler 1 Eylül günü araç içerisinde Til Ebyad merkezindeki meydana girdi. Çete mensuplarının araçtan başlarına torba geçirilmiş ve elleri bağlı üç genci indirdikten sonra halkın gözleri önünde infaz ettikleri bildirildi.

Çetelerin daha sonra cesetleri iki araca bağladıktan sonra ilçe merkezinde dolaştırdıkları öğrenildi. İnfaz edilenlerin kimlikleri hakkında bilgi alınamadı. Görgü tanıkları, araçların üzerinde Irak-Şam İslam Devleti’ne bağlı “Daiş” isimli grubu temsil eden yazı ve sembollerin olduğunu söyledi.

Aynı çeteler 31 Ağustos günü Halep bölgesinde bulunan ve Batı Kürdistan’ın Kobani kentinin 35 km güneyinde yer alan Sirin ilçesinde 80 Arap vatandaşı alıkoymuşlardı.

El Kaide bağlantılı çeteler ile onlara destek veren Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı bazı taburlar,  Suriye’de yoğun bir şekilde savaş ve insanlık suçları işliyor. İnsan kaçırma, vahşi yöntemlerle infazlar, sivilleri hedef alan katliamlar, hırsızlık ve yağmalama gibi suçlar işleyen bu grupların, başta Türkiye ve Körfez Monarşileri olmak üzere dış ülkelerden askeri, diplomatik ve maddi destek aldıkları biliniyor.