El Kaideli gruplar birbiriyle çatıştı: 2 üst düzey sorumlu öldü

El Kaideli gruplar birbiriyle çatıştı: 2 üst düzey sorumlu öldü

Kürtlere yönelik insanlık ve savaş suçları işleyen El Kaideli gruplar, yağmaladıkları malların paylaşımı üzerine anlaşamayınca birbiriyle çatıştı. Ehrar El Şam grubunun başkan yardımcısı ile bir başka grup şefi öldü.

El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti’ne bağlı hareket eden Ehrar El Şam grubu, kenti internet sitesinde yayınladığı açıklamasında grubun Başkan Yardımcısı Ebu Yahya el Kurdi ile korumalarının öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamada El Kurdi’nin ne zaman ve hangi koşullarda öldüğü konusunda bilgi verilmedi. El Kurdi aynı zamanda Til Ebyad Sınır Kapısı sorumlusuydu.  

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynakları, El Kurdi’nin yağmalanan ve çalınan halka ait mallar üzerinde yaşanan tartışmalar sonucu Irak-Şam İslam Devleti ile kendileri arasında sorun yaşandığını bildiriyor.

Öte yandan hırsızlıkları ve yağmacılığı ile tanınan Welîd Suxnî Hecî Ebdo Suxnî isimli grubun şefi de 1 Ağustos Perşembe günü saat 21.30 sıralarında öldürüldü. Ehrar El Şam’a bağlı bu grubun şefi Eli Senin’in talan edilen malların paylaşımı üzerine yaşanan tartışmada Irak-Şam İslam Devleti’nin üyeleri tarafından öldürüldüğü öğrenildi.