Filistin-İsrail barış görüşmelerine Kudüs’te devam edilecek

Filistin-İsrail barış görüşmelerine Kudüs’te devam edilecek

ABD’nin girişimleri sonunucu 3 yıl aradan sonra 30 Temmuz günü Washington’da bir araya gelerek tekrar barış görüşmelerine başlayan Filistin ve İsrail, 14 Ağustos’ta Kudüs’te tekrar görüşme masasına oturacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Filistin-İsrail barış görüşmelerine Kudüs’te devam edileceğini açıkladı. Psaki barış görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerine 14 Ağustos'ta Kudüs'te devam edilecek. Ve görüşmeyi Batı Şeria'da yapılacak bir diğer görüşme takip edecek" dedi. 

Jen Psaki, ABD Temsilcisi Martin Indyk ve Frank Lowensteın'ın görüşmeleri ayarlamak üzere bölgeye gideceğini de belirtti.

ABD'nin açıklaması, İsrail'in Batı Şeria'da 800 ek Yahudi yerleşim inşaatına onay vermesinin ardından geldi.

Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşimleri, 2010 yılında Filistin ve İsrail arasındaki görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olmuştu.

Filistin, uluslararası hukuka göre de yasadışı olan Yahudi yerleşimlerin inşasına son verilmemesi üzerine görüşmelerden çekilmişti.

İsrail ise yasadışı yerleşim inşalarını barış görüşmelerinde önkoşul olarak ileri sürülemeyeceğini belirterek, işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşayan Yahudi nüfusundaki artışı gerekçe göstererek yeni yerleşim alanları oluşturmaya devam ediyor.