G20 protestosunda öldürülen Tomlinson için özür

G20 protestosunda öldürülen Tomlinson için özür

Londra Emniyet Müdürlüğü, 2009 yılında Londra'da G20 protestoları sırasında öldürülen Ian Tomlinson'un ailesinden özür diledi ve aileye tazminat ödemeyi kabul etti.

Emniyetin açıklamasında "aşırı ve gayrı kanuni güç" kullanan memurları adına kayıtsız şartsız özür dilendi.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Maxine de Brunner, "Simon Harwood'un, Ian Tomlinson'ın ölümüne yol açacak şekilde aşırı ve gayrıkanuni güç kullanmasından ve bu yüzden ailesine çektirilen acılar ve sıkıntıdan dolayı, kayıtsız şartsız özür dilerim” diye belirtti.

Polis memuru Simon Harwood, sonradan protestolara katılmadığı anlaşılan Ian Tomlinson'u evine doğru yürüdüğü sırada coplamış ve yere itmişti. 47 yaşındaki gazete satıcısı Tomlinson, coplandıktan birkaç dakika sonra bayılmış ve iç kanamadan ölmüştü.

Ian Tomlinson’un dul eşi Julia Tomlinson bugünkü özrün "adalete en yakın sonuç" olduğunu ve ailesinin nihayet geleceği düşünmeye başlayabileceğini söyledi.

Julia Tomlinson davayı yedi çocuğu ve üvey çocuğuyla beraber açmıştı. Dava sonucu beklemeden varılan tazminat anlaşmasının miktarı ise açıklanmadı.

Ian Tomlinson’u öldüren polis memuru Harwood kasıtsız adam öldürmekten yargılanıp geçen yıl beraat etmiş, ancak daha sonra "ağır suiistimal" suçlamasıyla emniyetten atılmıştı.