Göçmenler Nürnberg’de çadır açtı

Göçmenler Nürnberg’de çadır açtı

Aralarında Kürtlerin de bulunduğu çok sayıda göçmen Almanya’nın göçmen politikasını protesto etmek için Nurnberg’in en işlek yerlerinden biri olan Hallplat’da çadır açtı.

Özellikle Bayern eyaletinin göçmen yasaları ve göçmenlerin yaşam koşullarına isyan eden 33 göçmen altı gündür Hallplat’da açtıkları çadırda eylem yapıyor.

5 Temmuz’dan beri protestolarını sürdüren eylemciler Almanya’nın Birleşmiş Milletler’in 1951’de kabul ettiği mültecilerin himayesine ilişkin sözleşmeleri ihlal ettiğini tepkisinde bulunurken, Bayern eyaletindeki mültecilerin olumsuz yaşam koşullarına dikkat çekiyorlar.

Eylemciler, küçük olan göçmen kamplarının mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu söylerken,  yüzlerce mültecinin küçük yerlere sıkıştırıldığı tepkisinde bulunuyorlar.

Yaşam koşullarının düzeltilmesini isteyen göstericiler geceleri Alman sağcıların sözlü tacizlerine uğradıklarını da ifade ederek duyarlılık çağrısı yaptılar.  

Koşullarının düzeltilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen protestocular, önümüzdeki günlerde yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.

20 Ağustos’ta biri Wurzborg’dan başlayarak Nurnberg üzerinden Munchen’e uzanan, diğeri de Bayreuth’ta başlayıp Regensburg üzerinden Munchen’e ulaşacak iki yürüyüş planladıklarını bildiren eylemcilere, Nurnberg’de Kürtlerin kurduğu Medya Halk Evi de destek veriyor.

ANF’ye bilgi veren göstericiler taleplerini şöyle sıraladı:

-Hallplatz’da kalan ilticacıların politik mültecilik statülerinin tanınması,

-Sınırdışı uygulamalarının durdurulması,

-Mültecilerin yaşam koşullarının düzeltilmesi,

-Çalışma izinlerinin tanınması,

-İltica mahkemelerinin karar süreçlerinin hızlandırılması

-30 Km olan hareket serbestisi alanının genişletilmesi. 

Duyarlılık çağrısı yapan göçmenler istekleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söylüyor.