Goran mitingine silahlı saldırı, bir yaralı

Goran mitingine silahlı saldırı, bir yaralı

Federal Kürdistan bölgesi muhalefet partisi Goran’ın Süleymaniye’deki bir seçim mitingine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre saldırı Perşembe akşamı Süleymaniye’de Goran listesinin düzenlediği bir miting sırasında gerçekleşti. Güvenlik kaynaklarına göre açılan ateş sonucu bir kişi göğsünden yaralandı.  Saldırganın kaçtığı belirtildi.

Son bir hafta içinde ikinci kezdir Goran mitinglerine yönelik saldırı gerçekleşiyor. Diğer saldırı elinde sopa olan kişiler tarafından gerçekleşmişti

Federal Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimleri 21 Eylül tarihinde yapılıyor. Normalde Bölge Başkanlığı seçimleri ile birlikte yapılacaktı. Ancak Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin yeniden başkan seçilmesi önünde yasal engel olduğu için, buna bir formül bulunamaması üzerine Barzani’nin görev süresi iki yıl seçimsiz uzatıldı.  

Goran hareketi 2009’daki seçimlerde yolsuzluğa karşı mücadeleyi kampanyasının merkezine almış ve beklenenin üzerinde bir başarı elde etmişti. Bu seçimlere ilk kez Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) de katılıyor.