Hindistan'da yıkılan binada yeni bilanço: 60 ölü

Hindistan'da yıkılan binada yeni bilanço: 60 ölü

Hindistan'ın ekonomi başkenti Bombay'da geçen Cuma günü çöken binada hayatını kaybedenleri sayısı bugün 60'a yükseldi. Kurtarma çalışmaları sona erdi.

AFP'ye açıklamada bulunan polis komiseri yardımcısı Tanaji Ghadje, "Bilanço artık 60 ölü" diyerek yıkıntılar arasındaki arama çalışmalarını sonlandırdıklarını bildirdi. Çöken bina ile ilgili bir kişinin gözaltına alındığını söyleyen polis yetkilisi, bu konuda detay vermedi.

Ulusal felaket idaresi üst düzey sorumlusu Alok Avasthy, 33 kişinin yıkıntılardan sağ olarak çıkarıldığını belirti.  Ancak hastaneye kaldırılan yaralıların durumlarının ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yerel medyaya konuşan polis kaynakları, bir dekorasyon şirketi tarafından yürütülen yenileme çalışmaları nedeniyle binanın çökmüş olabileceğini söylüyor.

Bombay Belediyesi'ne göre, binada belediye görevlileri ve aileleri kalıyordu. 30 yıllık bu binada oturanlardan yıl içinde binayı terk etmeleri istenmişti. Ancak belediye yetkilisi Khabale Patil'e göre, bina boşaltılmadı. Yetkili, neden binanın boşaltılması gerektiği konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Hindistan haber ajansı PTI'ye göre, yurttaş haklarını koruma örgütü, felaketten önce zemin katta çalışma yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Bina yıkılmaları Hindistan'ın ulusal bir sorunu haline geldi. Bombay ve banliyölerinde Nisan-Haziran ayları arasında 5 ayrı binanın çökmesi sonucu en az 100 kişi hayatını kaybetti. Nisan ayında yıkılan bir binada 74 kişi yaşamını yitirmişti. Bu kazalar, inşaatın kötü kalitesi ve şehircilik kurallarının ihlal edildiğini gösteriyor.