İngiltere askeri müdahale planları hazırlıyor!

İngiltere askeri müdahale planları hazırlıyor!

İngiliz Başbakanı David Cameron’un sözcüsü, İngiltere’nin Suriye’deki “kimyasal silah kullanımına cevap olarak olası bir askeri eylem planları hazırladığını" açıkladı.

Başbakan sözcüsü, “İngiltere Suriye’deki kimyasal silah kullanımına cevap olarak olası bir askeri eylem planları hazırlıyor” dedi.

Sözcü, Başbakan Cameron’un mevcut durumda tatilde olan parlamentoyu olası bir müdahaleyi tartışmak üzere toplanmaya çağırıp çağırmama kararı alacağını sözlerine ekledi.

ABD MEDYASI: SALDIRI SINIRLI OLACAK

Bu arada Amerikan medyasına göre ABD kısa ve sınırlı bir saldırıda bulunacak.  Washington Post gazetesi, Amerikan yönetiminden adı belirtilmeyen kaynaklara dayandırdığı haberinde “Bu saldırı muhtemelen iki günden fazla sürmeyecek” dedi.  

New York Times ise gazetesi askeri seçenek üzerine halen düşünen Obama’nın “muhtemelen sınırlı bir operasyona onay vereceğini” yazdı. Gazete, Akdeniz’deki Amerikan gemilerinden Suriye askeri hedeflerine yönelik füze atışları yapılabileceğine işaret etti.

New York Times, müdahalenin “nokta atışı” olacağını ve Başar El Esad’ı devirme ve savaşın seyrini değiştirme amaçlı olmadığını savundu.