Irak’ta yeni saldırılar: 45 kişi hayatını kaybetti

Irak’ta yeni saldırılar: 45 kişi hayatını kaybetti

Irak’ın Bağdat ve Musul kentlerinde meydana gelen saldırılarda 45 kişi hayatını kaybederken 50'yi kişi yaralandı. Ülke yeni bir şiddet sarmalında bulunuyor. 

Irak'ın başkenti Bağdat'ta karma bir mahalle olan El Kesre'de Şii El Tamimi camisine yönelik intihar saldırısında en az 39 kişinin öldüğü, 50'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Albay Saad Mean, Bağdat'ın kuzeyindeki El Kesre semtinde bulunan camiye dini sohbet yapıldığı sırada bir kişinin üzerindeki bombayı patlattığını belirtti.  Öte yandan, ikinci bir intihar saldırısının da son anda önlendiği kaydedildi.

MUSUL’DA MECLİS ÜYESİNE SUİKAST

Bugün sabah saatlerinde Musul güneyinde bulunan Şora ilçesi Meclis üyesi Xelef Hemit uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Musul’un güneyindeki El Faysal kentinde devriye gezen askeri araca yönelik gerçekleşen bombalı saldırıda 1 güvenlik görevlisi ölürken 3 güvenlik görevlisi de ağır yalandı.

Yine Musul’un doğusunda bulunan El Kadisiye mahallesinde bulunan bir evde çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti. Yangında sabotaj şüphesine yer veriliyor. 

IRAKTA ŞİDDET SARMALI GERİ DÖNÜYOR

Çarşamba günü Bağdat’taki Şii bir camiye yönelik düzenlenen intihar saldırısında en az 30 kişi ölmüştü. Bir başka intihar eylemcisi üzerindeki bombaları patlatamadan, öfkeli kalabalık tarafından öldürülmüştü.

Irak’ta şiddet olayları hemen her gün can alıyor. AFP’nin hastane ve polis kaynaklarına dayanarak oluşturduğu bilançoya göre yılın başından bu yana 4 bini aşkın kişi öldü.

Bu yıl, ölü sayısı açısından son 6 yılın en kötüsü düzeyinde seyir etti. Hükümet durumu kontrol altına alamıyor. Bazı uzmanlar şiddet olaylarındaki artışın sebebinin silahlı grupların ordu ve polis teşkilatlarına sızmasından kaynaklandığını belirtiyor. Yine ülkedeki mezhep çatışması istikrarsızlığı daha da arttırıyor.