İspanya’da tren kazası: 77 ölü

İspanya’da tren kazası: 77 ölü

İspanya’nın kuzey batısındaki Saint-Jacques de Compostelle’de meydana gelen tren kazasında en az 77 kişi hayatını kaybetti.

İspanya tarihinin en ağır demiryolu trajedilerinden biri olarak değerlendirilen bu kaza, 24 Temmuz Çarşamba günü saat 20.42’de Saint-Jacques de Compostelle garına yaklaşık 4 km kala bir virajda gerçekleşti.

Çok sayıda vagon raylardan çıkarak birbirine çarparken, görgü tanıkları bir patlama duyduklarını ifade etti.  Galiçya Özerk Bölgesi Mahkemesi gece yaptığı açıklamada trende 222 yolcunun bulunduğu, 77’isinin hayatını kaybettiği ve 143’ünün yaralandığını bildirdi.

Kazanın nedeni henüz bilinmiyor ancak bir çok gazete aşırı hıza işaret etti.  El Pais’e göre tren “A Grandeira” virajına yaklaşırken 180 km hızla gidiyordu, oysa hız sınırı saatte 80 km ile sınırlanmış. El Mundo ise trenin saatte 220 km hız yaptığını yazdı.

Bu kaza İspanya tarihinin en ağır tren kazalarından biri oldu. 1944’te Madrid’den Galiçya’ya giden bir tren ile bir lokomotif birbiriyle çarpıştı, yüzlerce kişi öldü. 1972’de 77 kişi Cadix ile Sevilla arasında sefer yapan trenin raylardan çıkması sonucu hayatını kaybetmişti.