İsrail’den İran’a askeri müdahale tehdidi

İsrail’den İran’a askeri müdahale tehdidi

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi “koyun kılığına girmiş kurt” olarak tanımladı ve ABD’den önce İran’ın nükleer programına yönelik askeri müdahalede bulunabilecekleri tehdidinde bulundu.

Amerikan CBS televizyonuna konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, “Biz (İran’a) ABD’den daha yakınız. Biz daha savunmasız durumdayız. Ve İran’ı, belki de ABD’den önce, nasıl durdurabiliriz sorusunu ele almamız gerekiyor.  İran’da yeni bir Cumhurbaşkanı var. Kendinden öncekileri kurt kılığındaki kurtlar olarak eleştiriyor. Kendi stratejisi ise koyun kılığında bir kurttur: bir yandan gülerken, diğer yandan bomba üretmektir” dedi.

“Kırmızı çizgiye yaklaşıyorlar. Henüz aşmadılar” diyen Netanyahu, kırmızı çizginin İran’ın kendi ilk nükleer silahını üretebilmesi olduğunu belirtti. Netanyahu, “Hiçbir belirsizliğe yer vermeden söylemek gerekir ki buna izin verilmeyecek” diye ekledi.

İsrail Başbakanı’na göre İran yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş 190 kg dolayında uranyuma sahip. Bir bomba elde etmek için 250 kg gerekiyor.