İsrail: Türkiye’ye silah satışı hiçbir zaman durmadı

İsrail: Türkiye’ye silah satışı hiçbir zaman durmadı

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Türkiye’ye yapılan silah ihracatının hiçbir zaman durmadığını belirterek ekledi: “Türkiye’den yeni alışveriş talepleri de var. Biz bunları inceliyoruz.”

Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara olayı ile estirilen ‘krize’ rağmen iki ülke arasındaki silah ticaretinin hiçbir zaman durmadığı ortaya çıktı.

İsrail Haaretz gazetesine konuşan İsrail Savunma Bakanlığı Yabancı Savunma Yardım ve İhracat Dairesi (SIBAT) Başkanı Tuğgeneral Shemaya Avieli, Türkiye silah ihracatlarının hiçbir zaman durmadığını söyledi. Ankara-Tel Aviv arasında yaşanan ‘krize’ değinen Avieli, “Türkiye’ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman durmadığı gibi, İsrail devletinin çıkarları korunarak devam etmektedir. Geçmiş yıllardaki ilişkilerin aynen devam etmediği doğrudur. Ancak rakamlara bakılırsa Türkiye’ye yapılan silah ihracatı hiçbir zaman sıfır olmamıştır” dedi.

Türkiye’ye silah ihracının büyük bir bölümünün halen devam etmekte olan ve eski kontratlar çerçevesinde yapıldığını belirten Avieli, “Ancak Türkiye’den yeni alışveriş talepleri de var, biz de bunları inceliyoruz” diye konuştu.

ERDOĞAN ‘ASKERİ İLİŞKİLERİ ASKIYA ALDIK’ DEMİŞTİ

Avieli’nin açıklamaları Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mavi Marmara olayı ardından yaptığı açıklamaları yalanlıyor. Erdoğan, İsrail askerlerinin Mavi Marmara adlı gemiye yapmış oldukları baskın ardından yaptığı açıklamada, İsrail ile her türlü askeri ilişkiyi askıya aldıklarını söylemiş, İsrail özür dilemeden de ilişkilerin normale dönmeyeceğini belirtmişti.