İsrailli bakandan barış müzakerelerine gölge düşürecek sözler

İsrailli bakandan barış müzakerelerine gölge düşürecek sözler

Filistin ile İsrail arasında barış görüşmelerinin yeniden başladığı bir dönemde İsrailli bir bakanın Araplar hakkında söylediği sözler gündeme bomba gibi düştü. İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennet’in “Hayatımda çok Arap öldürdüm. Ve bunda hiç bir sorun yok” sözlerini sarf ettiği bildirildi.

Yedioth Ahronot gazetesi tarafından duyurulan ve bir toplantıda sarf edildiği belirtilen sözlerin, Bennet’in ulusal güvenlikten sorumlu danışman Yakov Amidrar’a söylediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili konuşan Amidrar, ‘teröristleri yakalarsanız, yapacağınız tek şey onları öldürmektir’ derken, bakanın sözlerinin ise ‘illegal’ olduğunun altını çizdi.

Naftali Bennet’in ırkçı ve şok etkisi yaratan sözlerinin yayınlanmasından sonra bakanlık sözcülüğünden yapılan açıklamada ise, bakanın ‘Arapları ordu içindeki askerlik görevi sırasında öldürdüğü’ bildirildi. Huffington Post’a yapılan açıklamada ayrıca, Bennet’in ‘terörist’ olarak nitelendirdiği militanların hapse atılması yerine öldürülmesinden yana olduğunun da altı çizildi.

FİLİSTİN’E KARŞI, KOLONİLERE TARAFTAR BAKAN

Sözleri ile barış görüşmelerinin yeniden başladığı bir dönemde tepki çeken Naftali Bennet, daha önceleri de Arap halkına karşı sert sözleri ile gündeme gelmişti. Bennet, Filistin Devleti kurulmasının ‘çıkmaz yol’ olduğunu söylemişti. Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimleri hakkında da konuşan Bennet, Filistin topraklarında daha fazla koloni inşa edilmesini istemişti.