İtalya’da otobüs köprüden uçtu: 36 ölü

İtalya’da otobüs köprüden uçtu: 36 ölü

İtalya’nın Napoli bölgesinde Hristiyan hacı adaylarını taşıyan bir otobüsün köprüden uçması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti.

Olay 28 Temmuz Pazar akşamı Napoli bölgesindeki Avellino’da meydana geldi. Hristiyan hacı adaylarının Pietrelcina’dan dönüşlerinde, otobüs köprüden uçtu. Pietrelcina, İtalya’nın güneyinde kutsanan ve 2002’de azizler arasına katılan Padre Pio’nun doğduğu yer.

50 kişinin bulunduğu otobüste 36 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.  Tümü Napoli bölgesinden olan yolcular arasında çok sayıda çocuk bulunuyordu. Ağır yaralılar arasında ise 6 kadın, 2 erkek ve 3 çocuk var. Araç sürücüsü kazada öldü.

İlk bilgilere göre, hız sınırlaması panolarına rağmen otobüs inişli bir alana hızlı giriş yaptı. Yavaşlatıcı yol tümseğine çarpan otobüs büyük bir karambole yol açtı. Yedi ila sekiz otomobil birbirine girdi. Otobüs daha sonra birkaç metre yüksekliğindeki viyadüğün güvenlik rayına çemberini kırdı. Bu sırada birçok yolcunun da araçtan dışarıya uçtuğu belirtildi.

Kazanın yaşandığı koşullar henüz tam olarak netleşmedi. Tanıklara göre otobüste bir fren sorunu yaşanmış olabilir. Gazeteciler, şoförün uyukladığı ya da tekerleğin patladığı yönündeki tezler üzerinde duruyor. Trajedinin yaşandığı viyadük son derece tehlikeli bir yer. Geçmiş yıllarda da aynı yerde ağır kazalar yaşanmıştı.