Kahire'de kuşatılan camiden silah sesleri yükseliyor

Kahire'de kuşatılan camiden silah sesleri yükseliyor

Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarlarının sığındığı El Fetih Camii'nde silah sesleri yükseliyor.

Sabah saatlerinde asker ve polisler tarafından kuşatma altına alından camidekilere dokunulmayacağı sözüne rağmen gaz bombaları ile yapılan müdahale ardından cami içinden silah sesleri gelmeye başladı. El Cezire televizyonuna konuşan cami içindeki bir kadın, “Hiçkimse burada güvende değil. Camide silah sıkılıyor” derken, arka planda güçlü silah sesleri duyuldu.

Caminin önünden de silah sesleri gelirken, zırhlı araçlardan caminin minaresine ateş açılıyor.

El Fetih Camii'nde dünkü kanlı çatışmalardan kaçarak sığınan yüzlerce kişi bulunuyor. Söz konusu göstericiler camiden çıkmayı reddediyor.

Öte yandan, geçici başbakan 3 Temmuz'da darbeyle devrilen cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de üyesi olduğu Müslüman Kardeşler'in feshedilmesini önerdi.

Müslüman Kardeşler, ülkenin demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olan Mursi'nin göreve iadesi talebiyle her gün gösteri düzenliyor. Müslüman Kardeşler, Çarşamba günü 600'dan fazla kişinin öldürülmesini protesto için Cuma gününü "öfke günü" ilan etmişti.

En az 173 kişinin öldüğü dünkü çatışmalarda ölenler arasında Müslüman Kardeşler hareketin lideri Muhammed Bedii'nin oğlu Ammar Bedii'nin de bulunduğu bildirildi.