Kahire'de Mursi taraftarlarına müdahale başladı

Kahire'de Mursi taraftarlarına müdahale başladı

Kahire’de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi destekleyenlerin protesto için çadır kurdukları meydanlara kanlı müdahale başladı. İki meydana düzenlenen baskınlarda en az 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Mısır'da ordu tarafından gerçekleştirilen darbe ile yönetimden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenlerin başkent Kahire’de haftalardır kamp kurdukları meydanlara müdahale başladı.

Kahire’nin doğusundaki Rabatul Adaviye camii dışında kurulan çadırlarda oturanlara panzer, ateşli silah ve gaz bombalı saldırı ardından buldozerler alana sürüldü. Yan sokakların polis tarafından kuşatma altına alındığı meydandan dumanlar ve silah sesleri yükseldiği bildirildi.

Kentin batısındaki Nahda Meydanı’ndaki oturma eylemine de müdahale haberleri gelirken, Adaviye’deki müdahalede en az 15 kişi öldürüldü. Müslüman Kardeşler örgütü ölenlerin sayısının 25-30 arasında olduğunu bildirdi.

Mursi'nin ordu darbesi ile Cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılmasını protesto eden binlerce kişi son 6 haftadır Raba el-Adaviye Camii'nin dışında ve Nahda Meydanı'nda kamp kurmuştu.

Protestocular, Mursi'nin göreve iadesini talep ediyor.

Darbenin gerçekleştiği 3 Temmuzdan bu yana yaşanan çatışmalarda 250'yi aşkın insan öldü.