Kahire’de Mursi yanlıları ile polis arasında çatışma

Kahire’de Mursi yanlıları ile polis arasında çatışma

Mısır’ın başkenti Kahire’de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarının yaptığı gösteriye polisin gaz bombaları ile müdahalesi üzerine çatışma çıktı.

Kent merkezinden İçişleri bakanlığına yürüyen binlerce Mursi taraftarı önce geçici yönetimi destekleyenlerin taşlı saldırısına, ardından da polisin gaz bombalı müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Olaylar sırasında bazı kişilerin göstericilere palalarla saldırması üzerine, gösteriye katılan kadın ve çocukların olay yerinden kaçmaya başladıkları bildirildi.

Polisin yoğun göz yaşartıcı bomba kullandığı çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilirken, çatışmalar devam ediyor.

Mursi taraftarları haftalardır Rabiya'tül Adeviyye ve Nahda meydanlarında kurdukları çadırlarda protestolarını sürdürüyor. Darbe yapan ordu destekli geçici yönetim, söz konusu çadırların zorla dağıtılması planını değerlendiriyor.

Mursi yanlısı gösterilere yönelik müdahaleler sırasında şimdiye kadar 250 civarında kişi hayatını kaybetti.

Bu arada, Müslüman Kardeşler liderlerinden Cihad el Haddad, Sünni Müslümanların en yüksek dini otoritesi olan El Ezher Üniversitesi yetkililerinin arabuluculuk girişimi olduğunu doğruladı. Ancak El Haddad, üniversitenin başındaki Ahmed el Tayyib'in darbeyi desteklemesi nedeniyle arabulucu olamayacağını söyledi.