Kahire’deki baskınlarda can kaybı artıyor

Kahire’deki baskınlarda can kaybı artıyor

Kahire’de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi destekleyenlerin protesto için çadır kurdukları meydanlara düzenlenen baskınlar sonucu ölü sayısı artıyor. Yetkililer 26 kişinin öldüğünü söylerken, Müslüman Kardeşler örgütü ölü sayısının 127’e yükseldiğini öne sürdü.

Mısır'da ordu tarafından gerçekleştirilen darbe ile yönetimden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyenlerin başkent Kahire’de haftalardır kamp kurdukları Rabatul Adaviye ile Nahda meydanlarına yapılan müdahalede can kaybı artıyor.

Gaz bombaları ve ateşli silahla yapılan müdahale sonucu yetkililere göre 26, Müslüman Kardeşler örgütüne göre ise 127 kişi hayatını kaybetti.

Kahire’nin doğusundaki Rabatul Adaviye meydanı yapılan kanlı müdahale ardından çatışmalar devam ederken, Nahda meydanında kontrolün polisin eline geçerek buradaki çadırların kaldırıldığı bildirildi.

Mursi'nin ordu darbesi ile Cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılmasını protesto eden binlerce kişi son 6 haftadır Raba el-Adaviye Camii'nin dışında ve Nahda Meydanı'nda kamp kurmuştu.

Protestocular, Mursi'nin göreve iadesini talep ediyor.

Darbenin gerçekleştiği 3 Temmuzdan bu yana yaşanan çatışmalarda 250'yi aşkın insan öldü.