Mısır askerleri El Feth camisine girdi

Mısır askerleri El Feth camisine girdi

Mısır askerleri Müslüman Kardeşler taraftarlarının sığındığı El Feth camisine, “güç kullanmadan” girdi.  Cuma günkü çatışmalar sırasında en az 83 kişi öldü, 1000’i (bin) aşkın kişi yaralandı.

Mısır özel televizyonu ONTV Live askerlerin Kahire’nin merkezinde kuşatma altındaki El Feth camisine girdiğini gösterirken, El Cezire televizyonu kenti internet sayfasında cami içerisindeki askerlerin görüntülerini yayınladı. Askerlerin göstericilerle, camiyi terk etmeleri için görüşmeler yaptığı belirtildi.

AFP’nin telefon yoluyla ulaştığı cami içerisindeki bir kadın eylemci, protestocuların gözaltına alınmamak ve cami etrafındaki karşıt sivillerin saldırısına maruz kalmamayı istediklerini belirtti.

Yaklaşık bin kişinin içerisinde bulunduğu El Feth camisi Cuma akşamı kuşatmaya alındı. Kuşatmanın başında silah seslerinin duyulduğu ancak daha sonra kesildiği bildirildi.

Müslüman Kardeşlerin “Öfke Cuması” olarak adlandırdığı dünkü protesto gösterileri sırasında en az 83 kişi hayatını kaybetti, İçişleri Bakanlığı’na göre 558’i Kahire’de olmak üzere 1.004 kişi gözaltına alındı.