Mısır’da Müslüman Kardeşler sözcüsü El Haddad tutuklandı

Mısır’da Müslüman Kardeşler sözcüsü El Haddad tutuklandı

Mısır’da Müslüman Kardeşler örgütü sözcülerinden Cihad el Haddad tutukladı.

Güvenlik yetkilileri, Haddad, başkent Kahire'deki bir daireye yapılan bir baskın ile Müslüman Kardeşler yetkilileri Husam Ebubekir ile Mahmud Ebuzeyd ile birlikte tutuklandığını bildirdi.

Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi'nin önemli isimlerinden Hayrat el Şatır'ın özel kalem müdürlüğünü yapan Haddad aynı zamanda, hareket adına İngilizce yayın yapan medyaya açıklamalarda bulunuyordu.

Ayrıca bugün bir Mısır mahkemesi, savcılığın Müslüman Kardeşler örgütünün 25 üst düzey yöneticisine ait varlıkların dondurulmasına yönelik talebini onayladı.  

Mısır'da Müslüman Kardeşler örgütünün birçok lideri ordu tarafından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı 3 Temmuz günü yapılan darbe ardından tutuklandı.

Temmuz ayından bu yana darbeye karşı yapılan gösterilerde polis ve askerlerin ateşli silahlarla müdahalesi sonucu çoğu Müslüman Kardeşler taraftarı binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Bilinmeyen bir yerde gözaltında tutulmaya devam eden Muhammed Mursi’nin kendisi ölüm ve şiddete sebebiyet vermekle suçlanıyor.

Mursi dışında, Müslüman Kardeşler örgütü 3 lideri ile, örgütün siyasi partisinin lideri de tutuklu bulunuyor.