Mısır’daki çatışmalarda 9 kişi öldü

Mısır’daki çatışmalarda 9 kişi öldü

Mısır’da askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarının düzenlediği oturma eylemlerinde çıkan çatışmalarda 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çatışmalar, başkent Kahire ile Qalyubiya vilayetinde meydana geldi. Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileri, son 24 saat içinde Mursi yanlısı ve karşıtı gruplar arasında meydana gelen çatışmalarda toplam 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.Çatışmalarda 30’dan fazla kişinin yaralandığı belirtilirken, olaylarda polis ve askerlerin müdahalede bulunup bulunmadıklarına değinilmemesi dikkat çekti. Kahire’deki yabancı kaynaklar, polislerin Mursi yanlılarına ateşli silahlarla doğrudan müdahalede bulunduğunu söyledi.

Kahire Üniversitesi ve Rabia'tül Adeviyye Camii yakınında kamp kuran Muhammed Mursi yanlıları, 3 Temmuz'da düzenlenen askeri darbe ile devrilen cumhurbaşkanının, hâlâ ülkenin meşru lideri olduğunu söylüyor ve görevine iade edilmesini istiyor.

Mursi, 3 Temmuz'dan bu yana, hiçbir suçlama yöneltilmeden gözaltında tutuluyor. Mursi'nin nerede olduğu da açıklanmıyor.