Mısır ordusu Sina’da büyük operasyon başlattı

Mısır ordusu Sina’da büyük operasyon başlattı

Mısır ordusu Sina’da radikal dinci gruplara yönelik geniş bir operasyon başlattı. Hava destekli operasyonda 31 kişinin öldüğü bildirildi.

Mısır ordusu, Sina Yarımadası kuzeyindeki bölgelere havadan ve karadan büyük operasyon başlattı. Radikal İslamcı gruplara yönelik düzenlenen operasyon, Filistin Gazze Şeridi ile sınır olan bölgelerde yoğunlaşıyor.

Refah ve Şeyh Zuveyd kentlerinin güneyindeki bölgelerde gerçekleşen 6 askeri helikopter ve özel kuvvetlere bağlı kara birliklerinin yer aldığı operasyonda 31 kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıkları, tank ve roketatarların kullanıldığı operasyon bölgelerinde yoğun dumanların yükseldiğini söylerken, Associated Press (AP) ajansına konuşan Mısırlı askeri yetkili bölgeyi İslamcı militanlardan ‘temizleyeceklerini’ ileri sürdü.

24 Ağustos günü düzenlenen bir saldırıda en az 24 Mısır polisi ölmüştü. Salı günü başkent Kahire’de ise İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’i hedef alan bombalı saldırı düzenlenmiş, Bakan olayda yara almadan kurtulurken en az bir kişi hayatını kaybetmişti.

Mısır güvenlik kaynakları, operasyonda, son iki ayda Sina'da askerleri hedef alan saldırılara karışanların hedef alındığını söylüyor.

Bazı analistler göre eski devlet başkanı Muhammed Mursi'ye karşı darbe ve Müslüman Kardeşleri yasaklama ile baskı altında bulunan ordu, Sina'daki büyük operasyonla bir yandan gündemi değiştirme diğer yandan ise toplumsal destek bulmaya çalışıyor.