Pakistan'da 6,8 şiddetinde deprem

Pakistan'da 6,8 şiddetinde deprem

Pakistan'ın güney batısındaki Bellucistan eyaletinde bu kez 6,8 şiddetinde bir deprem yaşandı. Dört gün önceki depremde 350'yi aşkın kişi hayatını kaybetmişti.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü'ne göre bu yeni deprem geçtiğimiz günlerde depremin vurduğu Awaran kasabasının 96 km kuzeyinde, yerin 14 km derinliğinde meydana geldi.

Pakistan ulusal deprem gözetim merkezi müdürü Zahid Rafi, özel televizyon kanalı GEO'ya yaptığı açıklamada bunun bir artçı sarsıntı değil, yeni bir deprem olduğunu söyledi.  Amerikalılar depremin şiddetini 6,8 olarak ölçerken, Pakistanlı merkeze göre 7,2 şiddetindeydi.  Depremde ölü ya da yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi yok.

Altın, çinko ve bakır madenleri konusunda zengin yatakları ve sahip olduğu doğal gaz rezervlerine rağmen Belucistan, Pakistan'ın en yoksul bölgesi durumunda.

24 Eylül günü Bellucistan eyaletindeki Khuzdar şehrine 100 km mesafede, yerin 15 km derinliğinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından, bölge sakinleri Pakistan makamlarından hiçbir yardım almadıklarını söylüyorlar. Pakistanlı makamlar ise yardımın alana ulaşmasının Belluci isyancılar tarafından zorlaştırıldığını ileri sürüyor

Geçtiğimiz Nisan ayında İran'ın doğusunu vuran deprem 40'ı Pakistan'ın Bellucistan eyaletindeki küçük bir kasabada olmak üzere 41 kişinin ölümüne yol açmıştı.