Pakistan'da Hristiyanlara saldırıda bilanço ağırlaştı

Pakistan'da Hristiyanlara saldırıda bilanço ağırlaştı

Pakistan'ın Peşawar bölgesindeki bir kiliseye yönelik düzenlenen çifte intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 61'e yükseldi. Pakistan'da Hristiyanlara yönelik bugüne kadar hiç böyle bir saldırı gerçekleşmemişti.

Saldırılara ülkenin kuzey batısındaki temel şehir olan Peşawar'da,  kilisede yapılan ayin çıkışında düzenlendi.

Hastane ve polis kaynaklarına göre en az 61 kişi hayatını kaybetti, 120  kişi de yaralandı. Bilançonun daha da ağırlaşmasından endişe ediliyor, zira  kentin idari sorumlusu Şahizade Anees'in yaptığı açıklamaya göre yaralıların bir çoğunun durumu ağır.

HRİSTİYANLAR NÜFUSUN SADECE YÜZDE 2'SİNİ OLUŞTURUYOR

180 milyonluk nüfusunun yüzde 95'i Müslüman olan Pakistan'da Hristiyanlar nüfusun sadece yüzde 2'sini oluşturuyor. Genellikle yoksul olan ve sosyal ayrımcılığa maruz kalan bu topluluk, zaman zaman şiddet eylemlerine maruz kalsa da bugüne kadar bombalı saldırıların hedefi olmadı. 2009 yılında Pencap eyaletindeki Gojra kentinde bin kişilik bir Müslüman kitle tarafından Hristiyanlara ait 40 ev ve bir kilise ateşe verilmişti.

Ülkenin kuzey batısında çok sayıda İslamcı silahlı grup bulunuyor. Bunlar arasında çok sayıda intihar eylemi gerçekleştiren Pakistan Taliban Hareketi de bulunuyor. Hristiyanlara yönelik saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Başbakan Navaz Şerif, saldırıyı şiddetle kınayarak, "Teröristlerin dini yoktur ve sivilleri hedef almak İslam ve diğer dinlerin kurallarına aykırıdır" dedi.