Pakistan'daki depremde en az 33 ölü

Pakistan'daki depremde en az 33 ölü

Pakistan'ın güney batısında bugün meydana gelen büyük bir depremden en az 33 kişi  hayatını kaybederken, çok sayıda ev yıkıldı. 

Pakistan doğal felaketler idaresi NDMA'ya operasyonlar başkanı Kamran Ziya AFP'ye yaptığı açıklamada, "En az 33 ölü ve 24 yaralı tespit ettik" dedi. 

Amerikan Jeofizik Enstitüsü (USGS) ve Pakistanlı servislere göre 7,7 şiddetindeki deprem bugün yerel saatle 16.29'da Bellucistan eyaletindeki Awaran ilçesinde meydana geldi. 

Pakistanlı askeri bir yetkili, Awaran ve Huzdar ilçelerine 200 asker gönderildiğini bildirdi. Sağlık ekiplerinin ise Awaran'ın 100 km kuzeyindeki Huzdar'a ulaştığı bilgisi verildi. 

BM Genel Kurul toplantısı için  New York'ta bulunan Başbakan Navaz Şerif, depremde yakınlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi ve ordu ile NDMA'dan gerekli yardımda bulunmasını istedi. 

Deprem ekonomi metropolü Karaşi dahil Pakistan'ın güneyindeki büyük kentlerde hissedildi.  Pakistan sismoloji servisleri şefi Zahid Rafi, GEO kanalına yaptığı açıklamada "Güçlü bir depremdi. Büyük bir deprem, artçı sarsıntılar bekliyoruz" dedi.  

Geçtiğimiz Nisan ayında İran'ın doğusunu vuran deprem 40'ı Pakistan'ın yoksul Bellucistan eyaletindeki küçük bir kasabada olmak üzere 41 kişinin ölümüne yol açmıştı.