Pakistan depreminde yüzlerce kişi öldü

Pakistan depreminde yüzlerce kişi öldü

Pakistan’ın Belucistan bölgesinde Salı günü meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki şiddetli depremde yüzlerce kişi hayatını kaybetti. 

Belucistan valiliği sözcüsü Jan Buledi, depremde sadece Avaran kenti ile etrafındaki köylerde 208 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ölü sayısının artabileceği endişesini dile getirdi. 

En az 340 yaralının olduğunu söyleyen Buledi, “Sağlık hizmetlerinde çok ciddi yetersizlik yaşıyoruz ve yaralıların tedavisi için yerel hastanelerde yer kalmamıştır” dedi. 

Buledi, ağır yaralıların helikopterlerle Karaçi’ye, digger yaralıların ise komşu bölgelere sevkedildiklerini aktardı. 

Belucistan’ın başkenti Quetta’dan depremin en etkili olduğu bölgeye 200 asker, sağlık ekipleri ile çadırlar gönderilirken, ekiplerin bölgenin dağlık alan olmasından ötürü kurtarma çalışmalarında güçlük çektikleri bildirildi. 

Belucistan’ın ucra ve yoksul köşesindeki deprem 24 Eylül Salı günü öğleden sonra meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi’ne gore yaklaşık 23 km yerin altında meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem, Karaçi, Haydarabad yanısıra Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de de hissedildi. 

Paskistan’ın nüfus yoğunluğunun en az olduğu bölge olan Belucistan’daki deprem en fazla Avaran ve Huzdar bölgesinde etkili oldu. Avaran’da birçok evin yıkıldığı bildirilirken, kurtarma ekiplerinin bölgedeki birçok köye henüz ulaşmadığı gelen bilgiler arasında. 
Geçtiğimiz Nisan ayında İran'ın doğusunu vuran deprem 40'ı Pakistan'ın yoksul Bellucistan eyaletindeki küçük bir kasabada olmak üzere 41 kişinin ölümüne yol açmıştı.