Paris'te 20 araç ateşe verildi

Paris'te 20 araç ateşe verildi

Fransa'nın  başkenti Paris’in Trappes banliyösünde Cumartesi günü polisin peçeli bir kadının kimliğini sormasıyla başlayan olaylar gece boyunca devam etti.

Trapes  Polis Merkezi'nin saldıran gösterciler 20 aracı, bir binayı  ve çok sayıda çöp bidonunu ateşe verdirken, otobüs duraklarını tahrip etti .

Polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanarak  müdahale ettiği gösteriler sırasında,  bir eylemci ile 4 poils yaralandı. Olaylara ilişkin bir açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls göstercilere sakin olma çağrısı yaptı. Valls, polise yönelik saldırıları "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Cumartesi günü, polis merkezi önündeki eylemde 14 yaşındaki bir çocuk gözünü kaybetti. Çocuğun gözünü polisin gaz bombasından dolayı kaybettiği belirtilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Versailles Cumhuriyet Savcısı Vincent Lesclous'a göre olaylar peçeli bir kadının kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınması ile başladı. Savcı kandını hemen serbest bırakıldığını belirtirken, eşinin polislere saldırdığını savundu.