Ria Novosti: Balistik nesneler denize düştü

Ria Novosti: Balistik nesneler denize düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz’de fırlatılan iki balistik nesne tespit ettiklerini duyurdu. Suriyeli bir kaynak, bu nesnelerin denize düştüğünü bildirdi

Savunma Bakanı Sergey Choigu’ya göre balistik nesneler Moskova saati ile 10.16’da Rusya’nın güneyindeki Armavir’de bulunan radar istasyonları tarafından tespit edildi.

Nesnelerin Akdeniz’in orta kısmından doğu kıyısına doğru ilerlediğini ifade eden Bakan Choigu, bu duruma ilişkin Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de bilgi verildiğini açıkladı. 

Resmi haber ajansı Ria Novosti’ye göre Şam’dan bir kaynak telefon üzeri verdiği bilgide iki nesnenin ateşlendiğini doğrulayarak, “Nesneler denize düştü” dedi.

FÜZE ATIŞLARI ABD-İSRAİL TATBİKATI ÇERÇEVESİNDE Mİ YAPILDI?

Bu bilgi diğer ülkeler tarafından henüz doğrulanmadı. İsrail ordusu sözcüsü, sözkonusu bölgede füze atışı yapıldığını tespit etmediklerini belirtirken,  İsrail medyasına göre Akdeniz'de fırlatılan füzeler ABD-İsrail tatbikatı çerçevesinde gerçekleşti.  Ankor radar tipi füzelerin Akdeniz'de ve İsrail merkezindeki askeri bir üsten ateşlendiği belirtildi. 

NBS News televizyon kanalına göre Amerikalı bir yetkili Akdeniz’deki hiçbir Amerikan uçağı veya gemisinden füze atılmadığını söyledi. Fransa, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Rusya Doğu Akdeniz’deki Suriye kıyılarına doğru bir keşif ve elektronik gözetim gemisi göndermişti. Geçtiğimiz hafta Rusya Genelkurmay Başkanı, bir grup geminin Akdeniz’de kesintisiz bir şekilde Suriye etrafındaki askeri faaliyetleri gözlemlediği ve analiz ettiğini bildirmişti. Akdeniz’in doğusunda gemileri bulunan Rusya’nın Şam’ın 220 km kuzey batısındaki Tarsus limanında Sovyetler döneminden bu yana askeri bir üssü var.