Rusya’dan vatandaşlarına ‘Türkiye’ye gitmeyin’ uyarısı

Rusya’dan vatandaşlarına ‘Türkiye’ye gitmeyin’ uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklamada aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülkeye seyahat etmemeleri konusunda vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Resmi haber ajansı Ria Novosti’ye göre Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada dünyanın farklı ülkelerinde Rus vatandaşlarının ABD kolluk kuvvetlerinin talebi üzerine kovuşturma ve iadesinin yapılması için gözaltına alınmaya başladığına dikkat çekildi.

Bu çerçevede son olarak Litvanya'da Dmitry Ustinov, İspanya'da Dmitry Belorossov, Kosta Rika'da Maksim Çukharev, Dominik Cumhuriyetinde Aleksander Panin’in gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Bakanlık, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD kolluk kuvvetleri ile aralarında daha önceden oluşan herhangi bir sorun bulunuyorsa ve bu konuda şüpheleri varsa bu vatandaşların ABD ile iade sözleşmesi bulunan ülkelere gitmemeleri konusunda tedbirli olmalarını ve bu ülkelere seyahat etmemelerini tavsiye ediyor" dedi.

Rus Dışişleri Bakanlığı’nın vatandaşlarına “gitmeyin” dediği ve iade sözleşmesi bulunan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Diğer ülkelerden bazıları şöyle sıralandı:  İngiltere, Tayland, İspanya, Polonya, Portekiz, Letonya, Litvanya, İsrail, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Almanya ve Avustralya.