Şam çevresinde 90’a yakın silahlı grup üyesi öldürüldü

Şam çevresinde 90’a yakın silahlı grup üyesi öldürüldü

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SİHG), son 48 saat içerisinde Şam çevresinde 90’a yakın “isyancı”nın öldürüldüğünü bildirdi.

Batılı medyanın Suriye’deki çatışmalara ilişkin temel kaynağı olan İnsan Hakları Gözlemevi Şam’ın kuzey doğusundaki Adra’da Suriye ordusuna bağlı özel kuvvetler ile Lübnan Hizbullah’ına bağlı savaşçıların kurduğu pusuda aralarında Suriyeli olmayan 29 “isyancı”nın öldürüldüğünü bildirdi

Resmi haber ajansı Sana ise askeri bir kaynağa dayanarak El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nin bir ünitesi doğu yoluna sızmaya çalışırken “iyi hazırlanmış” bir pusuya düştüğünü ve grup üyelerinin çoğunluğunun öldürüldüğünü duyurdu.

Gözlemevi’ne göre Pazar günü de Şam’ın kuzey doğusundaki Ruheyba askeri noktalarına saldırı düzenleyen “isyancılarla” çıkan çatışmalarda en az 46 “isyancı”nın öldürüldüğünü belirtti.

11 silahlı grup üyesinin daha Şam bölgesindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Şam’ın 35 km kuzey doğusundaki Adra’da Suriye ordusu 7 Ağustos günü de düzenlediği bir pusu da 65 silahlı grup üyesini öldürmüş, 8’i de kaybolmuştu. Adra, çok sayıda silahlı grubun konumlandığı tarım bölgesi Doğu Guta’ya doğru temel geçiş noktalarından biri olarak önem kazanıyor. 21 Temmuz’da Adra’da yaşanan benzer çatışmalarda 49 silahlı grup üyesi öldürülmüştü.

Gözlemevinin yayınladığı son rapora göre Suriye’de Mart 2011’den bu yana yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 110 bini geçti.