Şam’da BM heyetinin kaldığı otel yakınında iki patlama

Şam’da BM heyetinin kaldığı otel yakınında iki patlama

Suriye’nin başkenti Şam’da BM’nin kimyasal silahları soruşturmak için görevlendirdiği heyetin kaldığı otel yakınına iki obüs topu düştü.

BM heyeti, Şam yönetiminden yeşil ışık aldıktan sonra kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen Doğu Guta’ya doğru yola çıkarken, uzman ekibin kaldığı Four Seasons Otel’i yakınlarına iki obüs topu düştü.  Yerel medyaya göre patlamalar sonucu 3 kişi yaralandı. Suriyeli yetkililer saldırıdan silahlı grupları sorumlu tuttu.

BM heyetine, 21 Ağustos’ta Şam’da gerçekleşen saldırıda kimyasal silah kullanılıp kullanmadığını araştırmak için Suriye yönetimi tarafından Pazar günü izin verildi. Heyet bugün yola çıktı.

Batı, Türkiye ve Körfez Monarşileri’nin desteklediği silahlı grupları, Şam rejimini kimyasal silah kullanmakla suçluyor. Rusya ve İran’ın desteğindeki Başar El Esad rejimi ise bu suçlamaları reddederek, provokasyon olduğunu söylüyor.

Her iki taraf kimyasal konuda birbirini suçluyor. Muhaliflere göre Şam'daki bombardımanda 355 ile 1300 arasında kişi saldırıda öldü. Başını ABD, Fransa ve İngiltere’nin çektiği batılı devletler askeri müdahale tehdidine bulunuyor. ,