Şam'daki bombardımanda 'kimyasal silah' iddiası

Şam'daki bombardımanda 'kimyasal silah' iddiası

Suriye ordusunun Şam bölgesinde düzenlediği bombardımanlarda onlarca kişinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi. Silahlı grupları “zehirli gaz” kullanıldığı iddiasında bulundu.

Batılı medyanın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne dayandırdığı haberlere göre gece yarısından sonra Suriye ordusu Şam bölgesindeki Doğu Guta ile Batı Guta’ya saldırılarını yoğunlaştırdı. Hava saldırıları ve roket atışlarının yapıldığı bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Gözlemevi’ne göre operasyon Şam’ın güney batısındaki Madhamiyat El Şam kasabasında yoğunlaşıyor.

Halk Komiteleri Koordinasyonu ise yüzlerce ölü ve bir o kadar da yaralıdan bahsediyor. Bu bilanço başka kaynaklarca doğrulanmadı.  Koordinasyon ayrıca bunların çoğunun sivil olduğunu söylerken, bunların Doğu Guta’daki saldırıda zehirli gazlar kullanılarak öldürüldüğünü iddia etti. Saldırıya ilişkin internet üzerinde video görüntüleri de yayınlandı.

Gözlemevi, uluslararası komisyonu kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını soruşturmaya çağırdı. Suriyeli yetkililer bu tip silahların kullanıldığı iddiasını yalanladı.  Kimyasal silah kullanıldığı iddiası, BM’den uzman bir heyetin Suriye’de kimyasal silahlara ilişkin soruşturma yürüttüğü bir zamana denk geldi.