Suriye: Erdoğan gerginliği arttırma peşinde

Suriye: Erdoğan gerginliği arttırma peşinde

Suriye Genel Kurmay Başkanlığı, Pazartesi günü Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Suriye helikopterine ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan hükümetinin gerilimi yükseltme peşinde olduğunu savundu.

Türk hükümeti tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada,  M- 17 tipi askeri bir Suriye helikopterinin, Hatay'ın Yayladağ İlçesi yakınlarında sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk jetleri tarafından vurularak düşürüldüğünü açıklamıştı.

Suriye Genel Kurmay Başkanlığı bugün yaptığı açıklamada, "Savaş tertibatı taşımayan sadece gözlem için kullanılan helikopter teknik bir yanlışlık sonucu Türk hava sahasına kısa bir giriş yapmıştır. Kontrol merkezinden yapılan uyarıyla derhal gerisin geriye ülke hava sahasına dönüş yapmıştır. Ancak Türk savaş uçakları terör öbeklerini takip etme görevinde olan helikopteri füzelerle vurarak düşürmüştür" dedi.

Türk uçaklarının "aceleci" bir tepki göstererek helikoptere doğrudan ateş açtığını ifade eden Suriye ordusu, bunun da  "Erdoğan hükümetinin Suriye'ye karşı tansiyonu yükseltme ve iki ülke arasındaki sınırda gerginliği artırma yönündeki gerçek niyetlerinin bir kanıtı" olduğunu savundu.