Suriye muhalefeti 2. Cenevre'ye hazır!

Suriye muhalefeti 2. Cenevre'ye hazır!

Suriye Muhalefeti Koalisyonu Başkanı Ahmed Cerba, tam yetkili bir geçiş hükümeti kurmayı hedeflemesi halinde uluslararası ikinci Cenevre Konferansı'na katılmaya hazır olduğunu söyledi.

Suriye Muhalefeti Koalisyonu, BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu bir mektupta, tam yetkili bir geçiş hükümeti kurmayı hedeflemesi durumunda Cenevre'deki barış konferansında katılmaya hazır oldukları yönünde öneri yaptı.

Koalisyon Başkanı Ahmed Cerba, "tüm tarafların konferansın amacının tam yürütme yetkisi olan bir geçiş hükümeti olduğunu kabul etmesi gerektiğini" söyledi.

Batılılar ve bazı Arap ülkelerinin desteklediği koalisyonu önerisi, ABD ve Rusya inisiyatifi ile gelişen 2. Cenevre Konferansı fikrine destek yönündeki ilk açıklaması oldu.

Koalisyon daha önceki açıklamalarında Başar El Esad rejiminin konferansa katılımına karşı çıkıyordu.

Konferansın tarihi henüz net değil. Ancak Rusya ile ABD arasında 14 Eylül günü Cenevre'de Suriye'nin kimyasal silahlarının imhasına ilişkin yapılan anlaşma ardından konferans çalışmaları yeniden hızlandırıldı.  Rusya Kürtlerin de konferansta temsil edilmesini istiyor. Batı cephesi ve desteklediği muhalefetten ise bu konuda henüz bir ses yok.