Suriye rejimi: Kendimizi savunacağız

Suriye rejimi: Kendimizi savunacağız

Suriye Dışişleri Bakanı Welid Muallim, Batılı güçlerin olası bir askeri saldırısı karşısında ellerindeki olanaklarla kendilerini savunacaklarını söyledi.

Şam’da bir basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Muallimi, “İki seçeneğimiz var: ya teslim olmak ya da elimizdeki olanaklarla kendimizi savunmak. İkinci alternatif en iyisi: kendimizi savunacağız” dedi.

Suriye’ye saldırmanın basit bir olay olmadığını ifade eden Suriyeli bakan, “Şaşırtacak savunma olanaklarımız var” şeklinde konuştu.

Bakan Muallim, Suriye’ye saldırmak isteyenlerin kimyasal silahlara ilişkin ellerinde hiçbir kanıt olmadığına söyleyerek, “Etrafımızda savaş tamtamları duyuyoruz. Suriye’ye karşı bir saldırı yürütmek istiyorlarsa, kimyasal silah bahanesini kullanmanın hiçbir şekilde doğru olmadığını düşünüyorum.” diye belirtti. Bakan, kimyasal silahlara ilişkin “ellerindeki kanıtları” ortaya koymaları için Batılı güçlere meydan okudu.

Böyle bir saldırının Suriye ordusunun iki yıldan beridir sürdüğü operasyonları etkilemeyeceğini savunan Muallim, “Silahlı kuvvetlerimizin zaferini engelleyebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar” diye konuştu.

Bakan Muallim’e göre uluslararası bir askeri müdahale sadece İsrail ve El Kaide’nin çıkarlarına hizmet edecek: “ABD ve ittifakları tarafından yürütülen çabalar İsrail’in çıkarlarına ve ikinci sırada ise El Kaide’ye bağlılık yemini eden El Nusra Cephesi’ne hizmet edecek."