Talibanlar ABD üssüne saldırdı

Talibanlar ABD üssüne saldırdı

Afganistan’ın doğusunda, Pakistan sınırı yakınında bulunan bir Amerikan üssüne bir grup intihar eylemcisi tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırı Nargarhar eyaletinde gerçekleşti. AFP’ye konuşan Nargarhar eyalet sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzain, Pakistan ile Afganistan arasında NATO ikmal kamyonları için kilit bir geçiş noktası olan Torkham’daki Amerikan üssüne bir grup intihar eylemcisi tarafından saldırı düzenlendiğini söyledi.

 “İsyancılar NATO’nun ikmal kamyonlarını yaktı” diyen sözcü, daha sonra Afgan ve Amerikan güçleri ile üç intihar eylemcisi arasında çatışma yaşandığı ve intihar eylemcilerinin öldürüldüğünü söyledi.  Sözcü, saldırının sona erdiğini ve durumun kontrol altında olduğunu belirtti.

Afgan Talibanları sözcüsü Zabibullah Mücahid yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı üstlendi.  AFP’nin haberinde bildirinin içeriğine ilişkin başka detay yer almadı.

NATO’nun Afganistan’daki gücü ISAF basın servisi yaptığı açıklamada Nangarhar eyaletinde ABD’nin ileri bir operasyonel üssü yakınında çok sayıda patlama yaşandığını söyledi.

Açıklamada ISAF’ın hiçbir üyesinin ölmediği iddia edilirken, alandaki mevcut duruma ilişkin bir değerlendirme yapılacağı bildirildi.