Tel-Aviv’e füze savunma sistemleri yerleştirildi

Tel-Aviv’e füze savunma sistemleri yerleştirildi

İsrail askeri radyosunun bildirdiğine göre Suriye’ye yönelik olası bir askeri bir müdahalenin etkilerinden korunmak için başkent Tel-Aviv’e füze savunma sistemleri yerleştirdi.

Askeri radyo, bir füze savunma bataryasının sabah saatlerinde Tel-Aviv’e yerleştirildiğini bildirdi. Ynet internet sitesi ise bu sistemin yönünün kuzeye, yani komşu Suriye’ye doğru konumlandırıldığın yazdı.

Perşembe akşamı Başbakan Benyamin Netanyahu, İsrail’in füze savunma sistemleri yerleştirdiğini açıklamış ancak yerleri konusunda bilgi vermemişti. Askeri radyo füze kalkanı “Iron Dome” bataryaları ile bir Patriot füzesi bataryasının ülkenin kuzeyine konumlandırıldığına işaret etmişti.

İsrail Suriye’ye yönelik bir askeri müdahalenin olası etkilerine karşı günlerdir hazırlık yapıyor. Güvenlik kabinesi Çarşamba günü ihtiyaç halinde ülkenin kuzeyi için bin yedek askeri göreve çağırdı.

Maariv gazetesinde bugün yayınlanan bir ankete göre İsraillilerin yüzde 77’si Suriye’ye yönelik yabancı bir askeri müdahale durumunda İsrail’in askeri olarak katılmaması gerektiğini söyledi. Sadece yüzde 11’lik bir kesim İsrail’in hava saldırısı düzenlemesini isterken, ankete katılanların yüzde 12’si görüş belirtmedi. Anket 519 kişi nezdinde yapıldı.

İsrail Devlet Başkanı Shimon Peres, Perşembe günü yaptığı açıklamada “İsrail Suriye’deki çatışmalara karışmıyor ve asla karışmadı ama eğer kim ki bizi yaralamaya çalışırsa, tüm gücümüzle karşılık vereceğiz” dedi.